Radna akcija na “Jezeru Mrkotić”.

Radna akcija na “Jezeru Mrkotić”.

96
0
PODIJELI

U nedjelju, 16.07.2017. godine, mladi sa područja Mrkotića, okupljeni u Omladinsko udruženje “Mladi Mrkotić”, uz pripomoć Mjesne zajednice Mrkotić, kao i ostalih zainteresiranih mještana, organizovali su akciju uređenja stadiona i objekata u rejonu ribolovnog revira “Jezero Mrkotić”.

Stadion je uređen, trava pokošena, uklonjeno smeće te pokošena trava oko dječije igraonice. Označene su i ivice igrališta (aut-linije) a odigrana je i prva fudbalska utakmica. Zbog velikog odziva, nekoliko omladinaca je radilo i na uređenju kuće na jezeru – farbanje drvenih greda zaštitnim premazom.

Dvadesetak najboljih i najvrednijih omladinaca koji su imali vremena da se pridruže akciji, još jednom su pokazali i dokazali da samo zajedno možemo ići naprijed. Atmosfera odlična, 100 % pozitivna, među svim učesnicima.

Ovi omladinci idu dalje, u nove radne pobjede. Planiraju se radovi na postavljanju keramike u objetu na jezeru, u toku su aktivnosti na kopanju kanala za dovod vode na jezero Mrkotić, u pripremi je izgradnja još jednog WC-a, kamina, dodatna rasvjeta i još mnogo aktivnosti.

Nećemo ih mnogo hvaliti, iako bi se još mnogo moglo napisati, samo ističemo da na mladima svijet ostaje, a ovi mladi nam pokazuju da su itekako spremni tu obavezu preuzeti na sebe.

Čestitamo!

Izvor: Sportski savez Općine Tešanj

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

Dodaj svoj komentar

Loading Facebook Comments ...