Sastanak sa predstavnicima sporta sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Sastanak sa predstavnicima sporta sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

2
0
PODIJELI

Jučer (četvrtak, 10.08.2017. godine), u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, sa početkom u 09:30 sati, od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK upriličen je radni sastanak sa predstavnicima sportskih klubova, općinskih i granskih sportskih saveza, općinskih službi nadležnih za sport, na temu “Prijedlog finansiranja sporta na području Zeničko-dobojskog kantona”.

Sastanku je predsjedavao Marinko Tokić, pomoćnik Ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, a istom su prisustvovali predstavnici općina i brojnih klubova sa područja Kantona, kao i tešanjski predstavnici, Nedžad Unkić, Općinska služba za društvene djelatnosti i investicije i Mirsad Srkalović, Sportski savez općine Tešanj.

Brojni predstavnici sporta sa područja svih općina Kantona iznosili su svoje stavove na teme: Strategija razvoja sporta ZDK, Budžet odnosno grant za sport iz Budžeta ZDK te Zakon o sportu ZDK. Istaknuto je da je ovo prvi radni sastanak u nizu, koji će prethoditi kako bi se što kvalitetnije pripremio prijedlog Budžeta i izdvajanja za sport iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor: Sportski savez Općine Tešanj

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

Dodaj svoj komentar

Loading Facebook Comments ...