7.2 C
Tešanj
Utorak, 19 Marta, 2024

Karate klub Tešanj: Još jedno uspješno polaganje za učenička zvanja.

U nedjelju, 07.01.2018. godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, naš Karate klub Tešanj je za svoje članove organizovao i uspješno sproveo još jedno, treće po redu, polaganje za učenička zvanja u karateu, od žutog do smeđeg pojasa.

 

U prepunoj fiskulturnoj sali, uz prisustvo komisije Karate saveza F BiH, 48 članova kluba izašlo je na polaganje i demonstriralo znanja i vještine savladane u proteklih nekoliko mjeseci. Svi prisutni su imali priliku uživati u ljepotama ovoga sporta, u fantastičnoj atmosferi publike sa tribina, koja je gromoglasnim aplauzima davala podršku svim članovima, koji su svojim izvedbama uspjeli da zadovolje kriterije komisije za polaganje.

Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ove vrijedne mlade takmičare i nadamo se buduće šampionke i šampione, koji su još jednom pokazali šta se sve može postići ako ima volje i uz uloženi rad, trud, ozbiljnost i maksimalno zalaganje.

U sklopu manifestacije, klub je nagradio i najbolje članove na polaganju, skromnim poklonom i pohvalom, a takođe su nagrađeni i takmičari sa najviše osvojenih medalja za klub u protekloj 2017. godini uz skromne poklone i pohvale. Za prva tri mjesta uručene su i novčane nagrade, te jedna nagrada za najboljeg promotora kluba u protekloj godini.

Najbolji kandidati za žuti pojas:
1. Alma Džanić,
2. Nadina Šarotić.

Najbolji kandidati za oranž pojas:
1. Faris Hadžiedhemović,
2. Sunija Rizvanović,
3. Nejla Rizvanović.

Za zeleni pojas uspješno je položila Ajdina Ramić koja je sama bila u konkurenciji, te za plavi pojas Lejla Čabrić i Adnan Salkičević.

Najuspješniji takmičari kluba, prema broju osvojenih medalja u 2017. godini su:

1. Adnan Salkičević (23 medalje)
2. Ajdin Salkičević (20 medalja)
3. Eldin Šišić (18 medalja)
4. Anis Ostrvica (16 medalja)
5. Ajna Đonlagić (13 medalja)
6. Ajdina Ramić (11 medalja)

Klub je u protekloj godini ukupno osvojio 187 medalja, a ovih šest takmičara ukupno je osvojilo 101 medalju, pa je odlukom Upravnog odbora odlučeno da se oni i pohvale. Također, moraju se spomenuti i ostali vrijedni takmičari kluba: Muhamed Mustafić, Lejla Čabrić, Faris Hadžiedhemović, Ajla Alić, Emina Merdić, Lejla Ljevaković, Sumeja i Tarik Skopljak, Alija Kadrić, Lejla i Alem Podrugović, Lamija Saltagić, Kenan Ramić, Emrah Davarović, Medina i Emrah Unkić, Imran Mudrov, Najla Mahmutović, Lejla i Alem Podrugović, Sunija i Nejla Rizvanović, Ahmed Alić, Ahmed Alispahić, Ermelina Bahtić, Dženita Halilović, Lamija Bećirović, Mevlida Bešo, Dženis Halilović, Sajdin Dedić, Hasan Kalabić, Arnes Lihić.

Specijalna nagrada za najboljeg promotora kluba pripala je Ademu Iriškiću, koji je tokom čitave godine promovisao ovoaj klub kroz facebook stranicu.

Iz kluba se  posebno zahvaljuju Komisiji koja je odradila odličan posao, na čelu sa predsjednikom gosp.Edhemom Halilovićem, ali takođe i roditeljima takmičara koji su im dali povjerenje i punu podršku u radu sa njihovom djecom.

Na kraju ove manifestacije još jedno iznenađenje – velika i prelijepa torta, u čijoj su degustaciji uživali svi prisutni.

Čestitamo klubu na organizaciji, kao i svim kandidatima na prikazanom znanju i položenim karate zvanjima, takođe čestitke svim takmičarima na ostvarenim rezultatima u protekloj godini, a svima njima želimo puno sreće i uspjeha u ovoj 2018. godini.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti