8.7 C
Tešanj
Utorak, 19 Marta, 2024

ŽKK Tešanj i Izbor sportiste godine općine Tešanj 2015.

29.12.2015. godine je u organizaciji Sportskog saveza općine Tešanj, u sklopu manifestacije “Dani grada Tešnja 2015”, održan “Izbor sportiste godine općine Tešanj 2015. – Ovo je naš AS“.

U prepunoj sali “Club Face” u Domu kulture u Tešnju, uz prigodan prateći program, ugodnu atmosferu te degustaciju proizvoda kompanije AS group, generalnog sponzora manifestacije, proglašeni su i nagrađeni najuspješniji sportisti i sportski kolektivi općine Tešanj.

Manifestaciju je, nakon intoniranja himne, otvorio predsjednik Sportskog saveza Besim Sejdić koji je poželio dobrodošlicu prisutnima te napomenuo kako su upravo sportisti najbolji ambasadori kako same Općine Tešanj, tako i države nam Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i Općinski načelnik Suad Huskić koji je, između ostalog, istaknuo evidentan rast uspjeha svih sportskih kolektiva i iskazao svoje lično zadovoljstvo zbog toga te dodao i da opravdano očekuje kontinuitet u tom napretku. Posebno se zahvalio privatnim poduzetnicima koji su prepoznali važnost sporta i koji su pomagali naše sportiste, naravno uz Općinu koja ima tu dužnost. Za kraj, načelnik je obećao povećanje finansijskih sredstava u narednoj godini planiranih za grant sporta iz općinskog Budžera.

Nakon uvodnih obraćanja uslijedilo je uručivanje priznanja i nagrada, uz muzičke predahe naših sugrađana, Nejre Brka, Medine Hadžić i Ismeta Pašalića – Ipeta, koji su napravili zaista sjajnu atmosferu.

Sa ponosom napominjemo da su se među najuspješnijim sportistima općine Tešanj za 2015. godinu našle i naše dvije košarkašice i to u slijedećim kategorijama:

Najuspješnija sportistkinja – juniorka u kolektivnom sportu: Ivana Lončar

Sportska nada Općine Tešanj: Sara Ćostović

Čestitamo!

Izvor: ŽKK Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti