Vijesti 122 za 16.07.2017. godine

Vijesti 122 za 16.07.2017. godine

24
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Visoko

Dana 15/16.07.2017. godine, u mjestu B. Mahala, izvršena je teška krađa u trgovinu “Brovis”, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina prehrambenih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Usora

Dana 16.07.2017. godine, u tržnom centru „Mepromex“, izvršena je krađa torbice u kojoj se nalazio mobilni telefon i određena količina novca, vlasništvo I.L. Istražitelji Policijske stanice Usora su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 16.07.2017. godine, na lokalnom putu u mjestu Malo Čajno, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka K51-O-250, kojim je upravljala P.-Z.H. iz Visokog, ostvarilo kontakt sa stubom. Tom prilikom, lice L.R. iz Kaknja, saputnik u navedenom vozilu, zadobilo je teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA