Aktivisti grupe OMAHA u posjeti porodici Omerovic

Aktivisti grupe OMAHA u posjeti porodici Omerovic

288
0
PODIJELI

Dana 21.03.2015.godine aktivisti grupe Omaha A.M.i G.M.su se odazvali na apel za pomoc porodici Sabine Becir Omerovic iz mjesta Tujnice, opcina Maglaj;

Mi smo iz Donjih Bradica kod Maglaja prosle godine smo morali napustit svoje selo radi klizista i jos se nismo vratili sada zivimo u Tujnici kod Maglaja imam 2 kcerke jedna je 8 razred druga ide u prvi srednje muz mi bio demobilisan borac i nigdje nije radio umro je prosle godine u 41 prvoj godini a sa sobom imam dvije sestre od muza i tetku koja ima 77 godina i koja je na postelji i gluhonjema za nju su mi potrebne pelene a one dvije mi zave one imaju jedna 50 godina a druga 45 godina nikad se nisu udavali jer su nesto u razvoju poremecene i ja sam ih sebi sad uzela jer nemaju nikog vise da se o njima brine a ja nemam nikakvih primanja molim Vas za bilo kakvu pomoc.

Tom prilikom je urucen paket prehrambenih namjernica kao srestva za licnu higijenu navedenoj porodici.

Dana 21.03.2015.godine su aktivisti grupe Omaha M.G. i A.M. posjetili ugroženu porodicu S.H. u D.Ulšnjaku, Općina Maglaj. Tom prilikom je uručena odjeca za djevojku drugog razreda srednje škole, koja je skupljena vašim donacijama,a jedan dio odjeće je kupljen zahvaljujući Vama i Vašim članarinama. Napominjem da je ovo druga posjeta aktivista grupe OMAHA ovoj porodici.

NEMA KOMENTARA