Aktivnosti zimske službe

Aktivnosti zimske službe

13
0
PODIJELI

14.01.2021 godine snijeg je u prijepodnevnim i podnevnim satima intenzivno padao nekoliko sati, tokom padavina, ali i nakon prestanka naša zimska služba je intenzivno realizovala niz aktivnosti na čišćenju snijega sa saobraćajnica, trotoara, trgova, pješačkih staza.

Intenzivne aktivnosti smo započeli isti dan od podneva te nastavili sljedeću noć, ali i petak preko dana i navečer, kao i tokom prethodnog vikenda…

Kombinirano se odvijaju aktivnosti na mašinskom i ručnom čišćenju, zatim posipanju kombinirano so i posipni materijal.

Naša zimska služba je organizovana u dvije grupe sa više uposlenika i koordinatora grupa, plus mašinisti koji upravljaju strojevima i vozilima koja koristimo za ove potrebe. Svi oni su u kontinuitetu sve prethodne dane, a od prestanka padavina, održavali prohodnim sve saobraćajnice, trgove, trotoare, pješačke staze…ali i uredne i čiste parking površine kojima mi upravljamo.

Zahvaljujemo se sugrađanima za razumijevanje i saradnju tokom ovih aktivnosti. A apel i molba onima koji vozila parkiraju nepropisno da to ne čine, jer time otežavaju uredno i pravovremeno čišćenje. Takođe molimo vlasnike radnji i objekata uz trotoare da čišćeći ispred istih snijeg ne nabacuju na očišćene trotoare i staze, jer time otežavaju kretanje našim sugrađanima.

Izvor: RAD Tešanj

NEMA KOMENTARA