Apel građanima za racionalnu potrošnju vode 22.06.17.

Apel građanima za racionalnu potrošnju vode 22.06.17.

196
0
PODIJELI

Tešanj, 22.06.2017.god.

A P E L G R A Đ A N I M A

ZA RACIONALNU POTROŠNJU VODE IZ OPĆINSKOG VODOVODA.

Kontinuiranim praćenjem potrošnje vode u vodovodnim sistemima na podučju općine Tešanj uočena je enormna potrošnja vode, dok su na terenu uočene aktivnosti koje se isključivo zabranjuju u periodima velikih suša kao što su: pranje dvorišta, zaljevanje bašti i voćnjaka, pranje automobila, punjenje bazena i slično.

Shodno tome, upućujemo A P E L svim građanima na savjesno, odgovorno, racionalno i namjensko trošenje vode te napominjemo da, u slučaju trajanja ovakvih vremenskih prilika i ovakve potrošnje vode, bićemo prinuđeni na uvođenje I STEPENA redukcije svim potrošačina na vodovodnim sistemima Tešanj-Jelah i Kraševo.

Pozivamo sve korisnike na racionalno korištenje vode i strogu primjenu čl.41 Odluke o vodovodu i kanalizaciji (službeni glasnik br.10/05 –Općine tešanj) po kojem je zabranjeno koristiti vodu za: pranje dvorišta, zalijevanje bašta, punjenje bazena, trošenje vode za potrebe gradilišta i slične radnje koje su u suprotnosti sa odredbama ove odluke.

Apelujemo na sve građane na umjereno i racionalno korištenje vode kako bismo u narednim prazničnim danima bili u mogućnosti distribuirati vodu prema svim korisnicima.

Molimo korisnike za razumijevanje!

Uprava JP “RAD” d.d. Tešanj

Izvor: RAD Tešanj

NEMA KOMENTARA