Biznis forum u Tešnju: Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta

Biznis forum u Tešnju: Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta

108
0
PODIJELI

U Tešnju će 29. juna 2017. godine biti održan Biznis forum Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta. O gorućim problemima u bh. privredi razgovarat će privrednici, predstavnici resornih institucija vlasti, stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladi poduzetnici.

Tema foruma bit će i tereti koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, poput poreza na dodanu vrijednost, a govoritće se i o budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

Prijave za učešće na Biznis forum već su počele, a forumu mogu prisustvovati svi privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, student i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi. Prijavni obrazac dostupan je na:

http://bit.ly/2sJ82nJ

Učešće je besplatno, a broj učesnika je ograničen.

Kako bi doprinio kreiranju boljeg poslovnog ambijenta u BiH, Institut je ovakav biznis forum ranije organizovao u Tuzli i Bijeljini.

Biznis forum Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta organizuje Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Općine Tešanj, a u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA