Coronavirus: Informacija (08.4.2020, 9,00 sati)

Coronavirus: Informacija (08.4.2020, 9,00 sati)

431
0
PODIJELI

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su u kućnoj samoizolaciji 234 osobe, a period samoizolacije je završio za 49 osoba. Novih u samoizolaciji je 24. Jučer su na analizu poslana 3 sumnjiva uzorka, a rezultati će biti dostavljeni naknadno.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata evidentiran je 1 slučaj nepoštivanja samoizolacije i 2 slučaja kršenje naredbe o zabrani kretanja od 20:00 do 05:00 sati u kojima su 3 osobe prekršile navedenu naredbu.

Prema izvještaju Sanitarne inspekcije, na zelenoj pijaci sa 10-tak trgovaca uredno je protekla prodaja, bez grupisanja i zadržavanja. Izvršena je dezinfekcija prostora oko pijace, ulaz i prilazi pijaci. Pozitivan primjer trgovkinje u pekari na čaršiji je korištenje jednih rukavica za proizvode, a drugih za novac.

Obilaskom firme Kantić Turistik koja obavlja vanlinijski prevoz radnika, sanitarni inspektor se uvjerio da se vrši dezinfekcija vozila poslije svake vožnje, zaštita vozača (maske, rukavice, dezinfekciono sredstvo) i putnika koji su obavezno sa maskama.

Starije osobe su u većem broju prisutne zbog podjela penzija.

Apelujemo na građane, a naročito starije osobe, da se strogo pridržavaju i poštuju preporuke nadležnih institucija za socijalno distanciranje i nošenje maski, naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i prodavnica.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA