Coronavirus: Informacija (14.4.2020, 9,00 sati)

Coronavirus: Informacija (14.4.2020, 9,00 sati)

431
0
PODIJELI

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su u kućnoj samoizolaciji 183 osobe, period samoizolacije je završio za 53 osobe. Novih u samoizolaciji je 3. Jučer je na analizu poslano 16 sumnjivih uzoraka rezultati će biti dostavljeni naknadno. Od početka pandemije COVID-19, iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 65 uzoraka, iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4.
Trenutno je sa područja općine Tešanj 1 oboljeli od COVID-19, a 2 pacijenta su izliječena.

I proteklog dana je nastavljena kontrola osoba kojima je određena kućna samoizolacija, koju provode pripadnici Policijske stanice Tešanj, a vršena je i kontrola nad provođenjem naredbi o ograničavanju rada ugostiteljskih i drugih objekata, kao i poštivanje naredbe o kretanju osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina, kao i zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati.

Sanitarna inspekcija izvršila je obilazak firme MannHumel – imaju svoj krizni štab, odvojili su zone rada, koriste višekratne pauze, poštuju se preporuke o udaljenosti, a svi radnici imaju zaštitnu opremu. Kuhinja je uredna i čista, redovno se radi dezinfekcija. U staračkom domu Sira zabranjene su posjete korisnicima doma, vrši se dezinfekcija prostorija i postavljene su dezbarijere.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA