Coronavirus: Informacija (15.4.2020, 9,00 sati)

Coronavirus: Informacija (15.4.2020, 9,00 sati)

433
0
PODIJELI

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su u kućnoj samoizolaciji 170 osoba, period samoizolacije je završio za 27 osoba. Novih u samoizolaciji je 14. U protekla dva dana na analizu je poslano 29 sumnjivih uzoraka i svi su bili negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 78 uzoraka, iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno je sa područja općine Tešanj 1 oboljeli od COVID-19, a 2 pacijenta su izliječena.

I proteklog dana je nastavljena kontrola osoba kojima je određena kućna samoizolacija, koju provode pripadnici Policijske stanice Tešanj, a vršena je i kontrola nad provođenjem naredbi o ograničavanju rada ugostiteljskih i drugih objekata, kao i poštivanje naredbe o kretanju osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina, kao i zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati.

Sanitarna inspekcija je izvršila pregled većeg broja poslovnih objekata i naselja Tešanj, Raduša, Džemlić Planje, Oraš Planje, Potočani, Jelah, Jelah Polje, Tešanjka, Kraševo, Bukva – nisu zabilježene veće gužve, grupisanje ni zadržavanje građana. Izvršena je kontrola zelene pijace u Tešnju, prodavci i kupci imaju zaštitnu opremu. U firmama Madi d.o.o. i Jami d.o.o. kontrola rada kuhinje, održavanje zajedničkih prostorija, održavanje kruga firmi i postavljanje dezbarijera. Uredno stanje je u perkarama Tahas na Krndiji i Fantasy u Ljetiniću, nema zadržavanja kupaca, radnici imaju zaštitnu opremu.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA