Coronavirus: Informacija (23.4.2020., 9,00 sati)

Coronavirus: Informacija (23.4.2020., 9,00 sati)

371
0
PODIJELI

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 84 osobe, period samoizolacije je završio za 23 osoba. Novih u samoizolaciji je 15. Jučer na analizu poslano 11 sumnjivih uzoraka, svi su bili negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 137 uzoraka iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4.

Sada sa područja općine Tešanj nemamo oboljelih od COVID-19, 3 pacijenta su izliječena. Tokom noći su u karantinski smještaj u Motel „Plavi“ smještene 4 osobe, a tim iz COVID ambulante Doma zdravlja Tešanj je obavio pregled navedenih osoba.

Zelena pijaca Jelah kontrolisana je od ranih jutarnjih sati. U pijačnom prostoru nije bilo kršenja naredbi dok je na ulicama bilo trgovaca različitom robom te je intervenisala Policija. Vršena je dezinfekcija pijačnog prostora, mokrog čvora i obezbjeđena je socijalna distanca. Dukat-mlin proizvodnja se radi u zatvorenom sistemu. Alpina Bromi – izvršen obilazak proizvodnje, veliki broj radnika, skrenuta pažnja na ispravno nošenje zaštitne opreme i na provođenje higijenskih mjera.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA