Coronavirus: Informacija (30.4.2020, 9,00 sati)

Coronavirus: Informacija (30.4.2020, 9,00 sati)

555
0
PODIJELI

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 126 osoba, a period samoizolacije je završio za 15 osoba. Novih u samoizolaciji je 55. Primjetan je povećan broj osoba u samoizolaciji prvenstveno što se od jučer u samoizolaciji nalazi 40 uposlenika preduzeća Socksmakera 3. Jučer je na analizu poslano 14 sumnjiva uzorka, a rezultati će biti naknadno dostavljeni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 169 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19, a 3 pacijenta su izliječena.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata je sačinjeno 6 službenih zabilješki o nepoštivanju naredbi o nošenju maske na javnom mjestu.

Prema izvještaju sanitarne inspekcije, na Zelenoj pijaci u Jelahu zabilježeno je 10-tak trgovaca voćem i povrćem, rasadom i cvijećem. Trgovci su uredno obučeni i poštuju distancu. Kupci dolaze u manjim grupama ili pojedinačno ne stvarajući gužvu. Prodavci drugim robama nisu bili na pijaci nego po ulicama Jelaha, o čemu je obavještena policija.

Conita- provode se higijensko epidemiološke mjere, radnici nose maske i drže distancu. Na pauzi su podjeljeni po grupama, dezinfekciono sredstvo na svakom stolu. Postavljene su dezbarijere za cipele.

B&M-radnici podjeljeni u dvije grupe, jedna radi od kuće a druga u firmi. Nose zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva postavljena na stolovima. Ishrana radnika se odvija u grupama u prostoru gdje je omogućena distanca.

Urađeno i uručeno 38 rješenja o samoizolaciji.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA