Coronavirus: Informacija (5.5.2020, 9,00 sati)

Coronavirus: Informacija (5.5.2020, 9,00 sati)

1571
0
PODIJELI

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 166 osoba, a period samoizolacije je završila 21osoba. Novih u samoizolaciji je 8. Jučer je na analizu poslano 11 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 235 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19, a 3 pacijenta su u prethodnom periodu izliječena.

S obzirom da se narednih dana na javnom mjestu očekuje veći broj penzionera zbog preuzimanja penzija i obavljanja drugih potreba, apelujemo na građane, a naročito starije osobe, da se strogo pridržavaju i poštuju preporuke nadležnih institucija za socijalno distanciranje i nošenje maski, naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i drugih šaltersskih mjesta, kao i prodavnica.

Policijska stanica Tešanj u protekla 24 sata nije evidentirala niti jedan slučaj kršenja naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

Sanitarna inspekcija je izvršila pregled većeg broja objekata koji su otvoreni po posljednjoj Naredbi.

Frizerski saloni provode higijensko-epidemiološke mjere na visokom nivou s obzirom da frizeri imaju direktan kontakt sa mušterijma. Koriste zaštitnu opremu maske i rukavice, a preporuka je da koriste i vizire. Usluge rade po narudžbama tako da nije zabilježeno grupisanje niti zadržavanje. Poštuje se socijalna distanca. Prodavnice odjeće poštuju higijensko-epidemiološke mjere, radnice nose zaštitnu opremu, nisu zabilježene gužve. Zlatare poštuju higijensko epidemiološke mjere, radnice nose zaštitnu opremu, nisu zabilježene gužve.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA