Demant grupe Omaha na pojedine medijske natpise

Demant grupe Omaha na pojedine medijske natpise

191
0
PODIJELI

Iako je potpuno izgubilo smisao pisanje portala Jelah.ba sveznajuće novinarske procedure i naravno stvaranje nelagode i ne prijatnosti među građanima, posebice što demantije navedeni portal uopće ne objavljuje ili samo djelomično to učini, zbog važnosti teme za sve naše članove Grupe OMAHA, općine, donatore i ukupnu javnost ponovno ćemo se osvrnuti na najnoviji post portala Jelah.ba odnosno pokušaj blaćenje Grupe OMAHA.

Najprije da kažemo da je rad Grupe OMAHA transparentan i javan za sve koji nas prate,za sve članove kao i za sve donatore. Gdje se jasno i čitljivo i to javno vidi svaka uplata što članarina tako i donacija, od naših sugrađana do donatora iz inostranstva.
Također javno se vide i svi utrošci novca, kao i računi koje prikazujemo javno pri obavljanju bilo koje akcije u svrhu pomoći. Naime jednom riječju rečeno kasa Grupe OMAHA je javna i transparentna.
Tako da za sve one koji nas prate mogu tačno za znaju da su njihove uplate javno označene pa makar to bila i samo jedna konvertibilna marka.

Zakon o medijima jamči svakome da može od glavnog urednika zatražiti ispravak objavljene informacije. I Kodeks časti novinara propisuje to isto. Pošto se radi o netačnim informacijama koje su nedavno portalom Jelah.ba uz poznatog jelaskog novinara objavili kao još jedan napad u nizu, mi vršimo demant i tražimo da se isprave informacije pogrešnog navoda. Jer da se ne stvara pometnja u korist pojedinih novinara, nego je jasno da je rad Grupe OMAHA javan i vrlo transparentan.

Grupa Omaha

NEMA KOMENTARA