Heroji iz sjene:Almedin Torić iz Tugovića

Heroji iz sjene:Almedin Torić iz Tugovića

3458
0
PODIJELI

Heroji iz sjene:Almedin Torić iz Tešnj a
Almedin Torić iz Tugovića kod Tešnja volonter i humanitarac.Iako mlad čovjek rođen je 1995 godine već je zasnovao porodicu, ima ženu i dijete.

Nekako od 2016 godine počeo s humanitarnim radom a možda je posebno izdvaja akcija gdje su našoj Emi Ibrahimović djevojčići iz Tešnja prikupili novac za kupovinu kuće u vrijednosti 25 000 KM gdje osim Torića u ovoj timu bili Amir Šaranović,Majke Lavice i Amela Sejdić(direktorica radio ZOS-a).
Upitali smo Torića o rezultatima koje je uradio i rekao nam je u zadnjih 18 mjeseci je učestvovao u timu gdje su 2 porodica stambeno riješili(jednu kuču kupili a drugu adaptirali) u vrijednosti 55 000 KM.Tokom mjeseca Ramazana je podjeljeno 3500 KM vrijednosti paketa.
Na upit odakle dobije informacije za ove porodice i ko finansira nam je odgovorio:Jave se same porodice ali i preko prijatelja i poznanika saznam da je neko u teškoj situaciji za hranu,odjecu ili ogrev.Najteže mi je kada dobijem informaciju da neko nema 1kg brašnja u kuči gdje odmah intervenišem uz pomoč svoje porodice i prijatelja.

Finansiranje svih ovih aktivnosti ide od moje rodbine,komšija,prijatelja,naše dijaspore i firmi iz Tešnja.

Ako bi morao da izdvojim firme to su Firma Bea Fashion i njihove radnice,Kontesa,Mann Hummel,Koteks,Piro Promet,Ria cafee kao i Fuada Mularifovića.

Vrijedno je spomenuti i automehaničare sa opčine Tešanj a posebno bi izdvojio Hambašić servis kao redovnog donatora.
Kada ovo sve sumiramo dođemo do cifre od oko 60 000 KM što je za sve pohvale samo na ova tri projekta a bilo ih je mnogo.Nešto što nismo napisali je bitno da je Almedin kao dječak,igrajući se sa svojim vršnjacima zadobio veliku povredu gdje je život visio o “koncu”.

Hvala Bogu sada je sve ok i ovo je sigurno jedna velika zahvalnost prema Bogu ali i ljudima što radi naš Almedin.Na kraju nam je rekao da ovim želi da pomogne ljudima koji su u teškoj situaciji jer me to čini sretnim i ispunjenim i da imamo osječaj da nekome pomognemo i ne želim da neko ode na spavanje žedan i gladan.
Aferim Toriću i da si nam mnogo godina živ i zdrav sa svojom porodicom kao i ljudima koji podržavaju Vaše akcije.

Glas regije

NEMA KOMENTARA