Humanitarni Koncert – Srcem za Muamera

Humanitarni Koncert – Srcem za Muamera

200
0
PODIJELI

Srednja tehnička škola Tešanj organizuje veliki humanitarni koncert za našeg učenika Omerašević Muamera, koji je na maturalnoj ekskurziji doživio tešku povredu i za čije liječenje je potrebno 75 000 eura

Koncert će biti održan 15. 11. 2013.god. s početkom u 16 sati u SRC.
Učesnici muzičkog programa su učenici naše Škole, kojim će se u ovom humanom činu pridružiti i učenici Gimnazije, Mješovite srednje škole, kao i Omladinski ansambl Tešanj Pozivamo VAS da se odazovete u što većem broju kako bismo zajedno pokazali Muameru da smo uz njega svim srcem.
Dragi učenici, roditelji, sugrađani ODAZOVITE SE i uživajte na ovom koncertu te budite sretni jer ste pomogli.

Podsjetimo šta se desilo Muaremu:

Sedamnaestogodišnji učenik, srednjoškolac Muamer Omerašević nastanjen u Zavidovićima, mjesto Lijevča, prije mjesec dana je krenuo na ekskurziju u Španiju zajedno sa svojim vršnjacima. Planiran je odmor u Rosalina Mare (Italija). Muamer je s društvom otišao u more i doživio tešku tjelesnu povredu. Mladi momak je odmah prebačen u bolnicu u Padovi gdje je i operisan.

Nažalost, poslije operacije je ostao nepokretan, a još uvijek ima smetnje za normalno disanje. Ljekari čine svoje, roditelji su uz njega i pružaju mu pomoć i ljubav. Muameru je potrebna rehabilitacija u Vićenci, koja ne postoji u BiH, a za koju mu je potreban novčani iznos od 75 000 eura. Također, humani sugrađani iz okoline Padove, a posebno iz Comisano, trudili su se da pruže pomoć i time su pokazali dobru stranu.

NEMA KOMENTARA