Informacije u vezi nestanka vode za Bajram

Informacije u vezi nestanka vode za Bajram

249
0
PODIJELI

Usljed nepovoljnih vremenskih prilika i nedovoljnih količina vode na vodoizvorištima, koje su prethodile Kurban Bajramu, odnosno zbog enormne potrošnje vode velikog broja korisnika, kao i većeg kvara koji se desio na dijelu vodovoda u naselju Bukva, bili smo primorani da poduzmemo mjere vanrednih isključenja dijela sistema vodosnabdijevanja u vremenu prije praznika, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje u pogledu ovih okolnosti.

Cilj koji smo imali bio je da se stabilizira sistem snabdijevanja i da korisnici imaju vodu neporedno prije Bajram namaza i tokom Bajrama. Način da se to postigne bio je da se privremeno obustavi distribucija vode iz rezervoara Jevadžije, kako bi se akumulirale dovoljne količine vode za dalje nesmetano funkcioniranje sistema.

Ovaj cilj je ispunjen, odnosno gotovo svi korisnici su u predviđenom vremeno uredno snabdijeveni vodom, izuzev manjeg dijela korisničke mreže koja ima znatne tehničke nedostatke.

Također, obavještavamo korisnike da je još uvijek na snazi odluka kojom je predviđen prvi stepen redukcije u vodosnabdijevanju, prevashodno zbog nedovoljne trenutno izašnosti vodoizvorišta.

JP RAD Tešanj

NEMA KOMENTARA