Izvještaj CZ za 15.05.2015.

Izvještaj CZ za 15.05.2015.

180
0
PODIJELI

IZVJEŠTAJ

PO SKRAĆENOJ LISTI PITANJA O DOSTAVLJANJU INFORMACIJA

OPERATIVNIM CENTRIMA CZ (zaključeno u 07:00 sati)

Red. broj VRSTA INFORMACIJE DNEVNO STANJE

1. Prirodne nepogode i druge pojave i događaji /

2. Stanje puteva Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: vlažni i klizavi. Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: vlažni i klizavi. Lokalni putevi: vlažni i klizavi. Upozoravaju se vozači da zbog izvođenja radova na izgradnji treće trake u Industrijskoj zoni Bukva, voze usporeno i maksimalno oprezno, te poštuju postavljene znakove upozorenja. Saobraćaj se odvija po suhim putevima i bez ograničenja.

3. Klimatološki i drugi uslovi Stanje u 08:00 sati: oblačno sa kišom. -Temperatura zraka u 08:00 sati: 14ºC; -Relativna vlažnost zraka: 99 %; -Pritisak: 983,7 mbar; -Pravac i brzina vjetra: – m/s; -Količina padavina za protekla 24 sata: -6,5 l/m2; -Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- u granicama normalnog. Vodostaj Usore jutros je iznosio 51 cm.

4. Informacije iz Policijske uprave U protekla 24 sata na području općine evidentirano je: * 1 lice lišeno slobode, * 1 krivično djelo i * 6 prijava građana.

5. Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela -Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 74 intervencije, od toga 12 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 12 osoba. -Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođena je 1 ženska i 1 muška beba.

6. Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza ELEKTRIČNA ENERGIJA- Zbog kvarova na dalekovodnoj mreži Tešanj 2 i Koprivcima obustavljeno snabdjevanje el.energijom. VODA- uredno snabdjevanje. Snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši se uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. TELEFONSKE VEZE- uredno funkcionišu.

NEMA KOMENTARA