Izvještaj CZ za 16.06.2015

Izvještaj CZ za 16.06.2015

225
0
PODIJELI

IZVJEŠTAJ

PO SKRAĆENOJ LISTI PITANJA O DOSTAVLJANJU INFORMACIJA

OPERATIVNIM CENTRIMA CZ (zaključeno u 07:00 sati)

Red. broj VRSTA INFORMACIJE DNEVNO STANJE

1. Prirodne nepogode i druge pojave i događaji Profesionalna vatrogasna jedinica intervenisala je jučer u 17:55 sati u Jelah polju kojom prilikom je gorila kotlovnica u pilani privrednog objekta. Prouzrokovana je materijalna šteta, a spriječeno je širenje požara. U gašenju su učestvovala 2 vatrogasca. Nije bilo povrijeđenih osoba.

2. Stanje puteva Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi i čisti. Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh i čist. Lokalni putevi: suhi i čisti. Saobraćaj se odvija po suhim putevima i bez posebnih ograničenja.

3. Klimatološki i drugi uslovi Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano. -Temperatura zraka u 08:00 sati: 22ºC; -Relativna vlažnost zraka: 61%; -Pritisak: 988,1 mbar; -Pravac i brzina vjetra: – m/s; -Količina padavina za protekla 24 sata: – l/m2; -Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- ispod normalnog. Vodostaj Usore jutros je iznosio 40 cm.

4. Informacije iz Policijske uprave U protekla 24 sata na području općine evidentirana je: * 1 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, * 1 narušavanje javnog reda i mira u kojem je 1 osoba lišena slobode i * 3 prijave građana.

5. Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela -Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 82 intervencije, od toga 10 zbog povreda. U bolnicu je upućena 21 osoba.

6. Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza ELEKTRIČNA ENERGIJA-uredno snabdjevanje. VODA- uredno snabdjevanje. Snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši se uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. TELEFONSKE VEZE- uredno funkcionišu.

NEMA KOMENTARA