Izvještaj CZ za 23.06.2015

Izvještaj CZ za 23.06.2015

155
0
PODIJELI

IZVJEŠTAJ

PO SKRAĆENOJ LISTI PITANJA O DOSTAVLJANJU INFORMACIJA

OPERATIVNIM CENTRIMA CZ (zaključeno u 07:00 sati)

Red. broj VRSTA INFORMACIJE DNEVNO STANJE

1. Prirodne nepogode i druge pojave i događaji Profesionalna vatrogasna jedinica intervenisala je jučer u 18:35 sati u Ulici Titova u Jelahu kojom prilikom su gorile gume i cisterna sa bitumenom. Požar je po intervenciji brzo ugašen i spriječeno je dalje širenje požara. U gašenju su učestvovala 3 vatrogasca i 4 civila. Nije bilo povrijeđenih osoba.

2. Stanje puteva Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi i čisti. Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh i čist. Lokalni putevi: suhi i čisti. Saobraćaj se odvija po suhim putevima i bez posebnih ograničenja.

3. Klimatološki i drugi uslovi Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano. -Temperatura zraka u 08:00 sati: 19ºC; -Relativna vlažnost zraka: 41%; -Pritisak: 984,4 mbar; -Pravac i brzina vjetra: jugoistočni, 2 m/s; -Količina padavina za protekla 24 sata: – l/m2; -Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- ispod normalnog. Vodostaj Usore jutros je iznosio 45 cm.

4. Informacije iz Policijske uprave U protekla 24 sata na području općine evidentirano je: * 1 krivično djelo i * 4 prijave građana.

5. Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela -Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 74 intervencije, od toga 8 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 9 osoba.

6. Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza ELEKTRIČNA ENERGIJA- uredno snabdjevanje. VODA- uredno snabdjevanje. Snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši se uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. TELEFONSKE VEZE- uredno funkcionišu.

NEMA KOMENTARA