Izvještaj CZ za 30.10.2018.godine

Izvještaj CZ za 30.10.2018.godine

59
0
PODIJELI

Red.

broj

VRSTA INFORMACIJE

DNEVNO STANJE

1.

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

/

2.

Stanje puteva

Magistralni put M-17:Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4:Doboj-Banja Luka: vlažni. Zbog radova na izgradnji kolektora na magistralnom putu M-4 Teslić-Karuše, od 07:00 do 17:00 sati na mjestu izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom.

Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: vlažan. Zbog izgradnje mosta „Lejle Mulalić“ preko rijeke Usore u mjestu Jelah saobraćaj se odvija novoizgrađenom saobraćajnicom preko Rastoka. Alternativni pravac je i saobraćajnica preko mosta u Kaloševiću za vozila do 7,5 tona.

Lokalni putevi: vlažni. Zbog izgradnje kanalizacionog kolektora na relaciji Novo Selo – Tešanjka pored LC Tešanj-Tešanjka vozači se upozoravaju da voze oprezno i da poštuju postavljenu signalizaciju u zoni izvođenja radova.

Saobraćaj se odvija po pretežno vlažnim putevima.

3.

Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 07:00 sati: umjereno do pretežno oblačno;

-Temperatura zraka u 07:00 sati: 14ºC;

-Relativna vlažnost: 71%;

-Pritisak: 982,1 mbar;

-Pravac i brzina vjetra: južni, 1 m/s;

-Količina padavina za protekla 24 sata: 1,5 lit/m2;

-Vodostaj rijeka: BOSNA , USORA , TEŠANJKA – Ispod normalnog. Vodostaj Usore jutros je iznosio 34 cm.

4.

Informacije iz Policijske uprave

U protekla 24 sata na području općine evidentirano je:

1 krivično djelo i

4 prijave građana.

5.

Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

-Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 85 intervencija, od toga 10 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 10 osoba.

Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođene su 2 ženske bebe.

6.

Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA –Zbog jačeg vjetra koji je tokom noći puhao, došlo je do većeg broja kvarova na elektroenergetskim objektima. Zbog nastalih kvarova jutros su bez električne energije trafo područja Lepenica, Brdo, Lepenica Hamzići, Lepenica Bedaci i Lepenica Polje. U toku su radovi na otklanjanju nastalih kvarova.

VODA- Snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo jutros se vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. JP RAD d.d. Tešanj, od ponedjeljka 29.10.2018. godine započinje rekonstrukciju cjevovoda u dijelovima mjesnih zajednica Miljanovci-Lončari i Novi Miljanovci. Rekonstrukcija će biti izvedena u ulici „Put Bege Jacića“ i „Novi Miljanovci“ do broja 51. Radovi na rekonstrukciji trajat će do 16.11.2018. godine. U danima izvođenja radova u navedenoj ulici u vremenu od 07:00 do 18:00 sati dolazit će do prekida u vodosnabdijevanju. Korisnici u ovoj zoni mole se za razumijevanje te da u vremenu izvođenja radova ne koriste vodu za piće. Mole se učesnici u saobraćaju na ovim dionicama da prilagode vožnju uslovima na terenu.

TELEFONSKE VEZE– Uredno funkcionišu.

TOPLOTNA ENERGIJA – Uredno snabdjevanje.

7.

Ostale informacije

/

Izvor: Civilna zastita – Antena Radio

NEMA KOMENTARA