Izvršen žrijeb takmičarskih brojeva Ženske nogometne lige

Izvršen žrijeb takmičarskih brojeva Ženske nogometne lige

367
0
PODIJELI

Iako je od sezone 2013/2014 prvi put krenula jedinstvena Premijer liga za žene, Nogometni savez Federacije organizirat će i sprovest takmičenje u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi za seniorke i Ženskoj nogometnoj ligi za kadetkinje.

Poduzete su sve potrebne aktivnosti za omasovljenje i popularizaciju ženskog nogometa u Federaciji, te se shodno tome za učešće u ženskim ligama FBiH prijavio veliki broj klubova.

Tako će u takmičenju Prve ženske nogometne lige FBiH za seniorke učestvovati sedam klubova koji se prvi put natjeću u ligama FBiH i to: ŽNK “Borac” Jelah, ŽNK “Fortuna” Živinice, ŽNK “Iris” Zenica, ŽNFK “Mostar”, ŽNK “Ozren” Semizovac, ŽNK “Rosa Brandis” Travnik i ŽNK “Željezničar” Bosanska Krupa, te ŽNK “Orahovica” Donja Orahovica koji je u sezoni 2012/2013 nastupao u Ženskoj ligi FBiH.

Nogometni savez Federacije BiH po prvi put organizirat će i sprovesti jedinstveno takmičenje za kadetkinje. U Ženskoj ligi za kadetkinje će nastupati: ŽNK “Biser” Sarajevo, ŽNK “Gradina” Srebrenik, ŽNK “Mladost” Nević Polje, ŽNK “Rosa Brandis” Travnik, ŽNK “SFK 2000” Sarajevo, ŽNK “Semizovac 2013” Sarajevo, ŽNK “Salt City” Tuzla i ŽNK “Zenica Čelik”.

Izvršene su sve potrebne pripreme za nastupajuću sezonu, a danas je u prostorijama NS FBiH izvršeno žrijebanje takmičarskih brojeva Prve ženske  lige za seniorke i Ženske nogometne lige za kadetkinje.

Voljom žrijeba klubovi Prve ženske lige za seniorke dobili su sljedeće takmičarske brojeve.

1. ŽNK “Ozren” Semizovac

2. ŽNK “Željezničar” Bosanska Krupa

3. ŽNK “Borac” Jelah

4. ŽNK “Orahovica” D. Orahovica/Gračanica

5. ŽNFK “Mostar”

6. ŽNK “Fortuna” Živinice

7. ŽNK “Rosa Brandis” Travnik

8. ŽNK “Iris” Zenica

Shodno Bergerovim tablicama u 1. kolu (07/08.09.2013.) sastaju se:

ŽNK “Ozren” – ŽNK “Iris”

ŽNK “Željezničar” – ŽNK “Rosa Brandis”

ŽNK “Borac” – ŽNK “Fortuna”

ŽNK “Orahovica” – ŽNK “Mostar”

 

NEMA KOMENTARA