Javni poziv Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta

Javni poziv Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta

225
0
PODIJELI

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2015. godinu i javni poziv za odabir korisnika sredstava po Programu „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta”.

Grant sredstva po javnom pozivu će se dodjeljivati za deset pojedinačnih projekata. Prvo sudjelovanja po ovom javom pozivu imaju slijedeće kategorije:

subjekti male privrede,

inovatori,

učenici koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate,

komore, razvojne agencije, fondacije, udruženja poduzetnika i obrtnika,

obrazovne institucije.

Krajnji rok za dostavu prijava je 18.092015. godine.

Detalji vezani za podnošenje zahtjeva i potrebnu dokumentaciju mogu se vidjeti na službenoj internet stranici Federalnog ministarstva: www.fmrpo.gov.ba

Javni natječaj za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu “Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta” ima za cilj pružiti finansijsku podršku subjektima male privrede za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, a neophodna su im dodatna ulaganja u stalna sredstva.

Krajnji rok za dostavu prijava je 18.09.2015. godine.

Više informacija o načinu prijave i uslovima za korištenje kreditnih sredstava možete pogledati na službenoj internet stranici Federalnog ministarstva: www.fmrpo.gov.ba.

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl. oec.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA