JELAH pod 60 cm snijega

JELAH pod 60 cm snijega

350
0
PODIJELI

 

JELAH pod 60 cm snijega

Nema zvanicnih podataka kada je posljednji put pala ovolika kolicina snijega na ovim prostorima. Posljednje mjerenje (Srijeda 08.02.) koje smo napravili je 60 cm snijega, a prognosticari javljaju da ce ga u narednim danima jos pasti najmanje 10 do 15 cm.

Povecan broj povreda

Gipsa ima, al’ trosi se nenormalno kazu nam u Opcoj bolnici Tesanj i upozoravajuci gradjane da se sto manje krecu po skliskim trotoarima koji su dijelimicno ocisceni, izbjegavajuci tako moguce povrede i prijelome.

Skuplje namirnice

U zadnjih nekoliko dana vrijeme kao da je bilo stalo. Zbog zabrane kretanja teretnim vozilima u F BiH i nemogucnosti distribucije robe, na podruciju Jelah-a na policama u marketima su vec neke namirnice nedostajale, a oni marketi koji su ih imali u zalihama jedva su cekali da iste poskupe. Odlicna prilika da se u teskim trenutcima zaradi koja marka vise.. Sramota!

Neociscen trotoar do ambulante

Sa druge strane lokalne vlasti nas redovno kroz medije (stranacki nastrojene) obavjestavaju o tom kako je snijeg prestao padati i kako ce opet za vikend da bude padavina (copy/paste sa Dnevnika u pola osam), kako su putevi prohodni, trotoari cisti,  a niko da se sjeti ocititi trotoar do Ambulante u Jelah-u koji je u ovim trenutcima nazalost najbitniji za bolesne.

Zalosno je da kroz svaki pozitvan dogadjaj koji neka od vlasti urade, svaka od njih “izmedju redova” (fino umotano) stranacki se deklarisu i na svaki moguci nacin pokusavaju da dobiju koji glas i na ovom hladnom vremenu (- 28 C )… U Gorazdu, Zenici i drugim gradovima policija uzela lopate u ruke i pomaze svojim gradjanima, “CISTE SNIJEG”, a kod nas (osim sto je povecan broj pljacki) nista zanimljivo, nekako smo se na to vec naviknuli…

Snijezne radosti preko drutvenih mreza

Zimske radosti ipak postoje i to kod onih namladjih kojima je snijeg nesto novo u zivoti i koji nemaju pojma sta su to losi ljudi i odakle oni dolaze. Nesto stariji se isto raduju snijegu, tu i tamo istrce van da se slikaju sa skijama ili sankama na kojima je jos prasina i brzo onda u kucu ili stan da tu istu sliku postave na drustvene mreze cekajuci lajk ili komentar od lafo prijatelja… Kuda je otisao taj svijet?
Oni kojima citav svijet nije na facebook-u i koji nemaju neke vece oholosti u sebi u Nedjelju ce na “Becarevku”  da se sankaju, da se druze  sa ostalom pravom rajom i da udahnu cistog zraka ove nam napacene Bosne i Hercegovine..

NEMA KOMENTARA