Košarkaški kamp Bjelašnica 2017

Košarkaški kamp Bjelašnica 2017

145
0
PODIJELI

“Košarkaški kamp Bjelašnica 2017” organizuje se u suradnji KK i ŽKK Tešanj te košarkaških klubova: KK KOŠ, ŽKK Konjic, ŽKK Željezničar, KK Kiseljak i KK Igman Istočna Ilidža, čime je ovaj kamp postao prvi kamp koji okuplja djecu sa područja cijele BiH.

Kompanija Telemach i predstavnica Košarkaškog kluba “KOŠ” Šejla Bukva u ime klubova organizatora, su danas, 08.06.2017. na press konferenciji koja je upriličena u Skenderiji u Sarajevu povodom predstavljanja košarkaškog kampa, potpisali ugovor o sponzorstvu “Prvog košarkaškog kampa za dječake i djevojčice Bjelašnica 2017”.

Okupljanje dječaka i djevojčica u dobnom uzrastu od 8-18 godina započinje 2. jula kad započinje I smjena kampa. Košarkaški kamp osmišljen je tako da se organizuje sedmodnevni kamp u dvije smjene prema uzrastu djece (mlađa i starija grupa) tako što će djeci i mladima biti omogućeno da dio svog raspusta 24 sata provedu na svježem zraku uz bavljenje sportom i druženje sa svojim vršnjacima. Svaki polaznik kampa će biti nagrađen poklon paketom, a najbolji će dobiti vrijedne nagrade.

I – smjena od 02.07.2017. do 08.07.2017. (2003. godište i starije)
II – smjena od 08.07.2017. do 14.07.2017. (2004. godište i mlađe)

Sa polaznicima kampa će raditi vrhunski treneri iz ovih klubova, uz goste kampa: Josip Pandža (osvajač zlatne medalje na Europskom prvenstvu sa kadetskom reprezentacijom BiH), Slobodan Kecman (trener K.K. Čelik i U16 ženske reprezentacije), Dževad Alihodžić (bivši reprezentativac BiH i pomoćni trener seniorske reprezentacije BiH).

Promotor i gost kampa je Džanan Musa, naš reprezentativac i najbolji igrač europskog prvenstva. ”Prije svega zahvalio bih se organizatorima kampa, što su baš mene izabrali za promotora ovakve jedne manifestacije. Sigurno da se kroz ove kampove može puno naučiti i da im to može značiti u njihovom razvoju. Tokom kampa i ja ću posjetiti sve polaznike, družiti se sa njima i pomoći im tokom treniranja”, rekao je Musa.

Za vrijeme održavanja kampa će biti organizovana stručna predavanja sa trenerima, kao i posjete reprezentativaca. Cilj je ovog projekta da se stvori košarkaški kamp koji će svojom kvalitetom i radom biti prepoznatljiv u BiH, regionu i Europi. Na kraju obraćanja medije je sa kampom upoznao i Sejo Bukva, potpredsjednik KS BiH i osnivač KK Koš. ”Kontaktirali smo mnoge trenere od kojih čekamo potvrdu za dolazak na kamp. Poznato je da svi bolji treneri tokom cijelog ljeta rade na edukaciji mladih košarkaša na sličnim kampovima. Zahvalio bih se svim sponzorima koji su podržali ovaj kamp, kao i medijima koji su došli da isprate ovaj događaj.”

Izvor: ŽKK Tešanj

NEMA KOMENTARA