Mann+Hummel BA d.d. Tešanj i JU Mješovita srednja škola Tešanj ...

Mann+Hummel BA d.d. Tešanj i JU Mješovita srednja škola Tešanj osvojili 1. mjesto za stručno obrazovanje 2018/ 2019. u BiH koju dodjeljuje AHK- Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini

30
0
PODIJELI

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK)HK)ii, pod pokroviteljstvom Ambasade Savezne Republike Njemačke, predstavilo je nagradu za najbolja preduzeća i škole u oblasti stručnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, koje se zajedničkim, vlastitim inicijativama angažuju za stručno obrazovanje prilagođeno potrebama privrede u Bosni i Hercegovini.

Svečana dodjela nagrada održala se dana 05.02.2019. godine u Sarajevu. Dodjeli nagrade prisustovala je ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann, predstavnici Saveznog ministarstva za privredu SR Njemačke, te mnogobrojni gosti. Njena ekselencija gđa Christiane Hohmann istakla je značaj izgradnje stručne profesije i opredjeljenja mladih u tom pravcu pri čemu ih čeka svjetlija budućnost. Također je navela da je promovisanje srednjeg stručnog obrazovanja imperativ i da će dati podršku razvoju dualnom obrazovanju u BiH.

Svečanoj dodjeli prisustvovali su predstavnici firme Mann+Hummel BA, direktor gosp. Mahmut Galijašević i menadžer HR gđa. Arjana Krivdić, te direktor JU Mješovite srednje škole gosp. Muharem Saračević.

Izvor: Mješovita škola

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA