MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA TEŠANJ POBJEDNIK 5.MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA „BALKAN JUNIOR“

MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA TEŠANJ POBJEDNIK 5.MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA „BALKAN JUNIOR“

110
0
PODIJELI

Mješovita srednja škola, Tešanj pobjednik je 5. Međunarodnog takmičenja “Balkan junior”, koje je održano od 11-14. maja u Tešnju. Učešće na ovom takmičenju, čiji je domaćin bila upravo naša škola, je uzelo 50-tak učesnika, mentora i direktora srednjih škola iz osam zemalja (Slovenija – Velenje, Hrvatska – Labin, Srbija – Valjevo, Crna Gora – Nik- šić, Makedonija – Ohrid, Turska – Istanbul, Rumunija – Constanta i BiH – Tešanj) na drugu. ‘’Naš cilj je da razvijamo vještine i znanja učenika kroz primjenu praktičnih znanja, stoga smo i organizovali takmičenje. Ovo je peto po redu i drago mi je da smo ove godine bili uspješni domaćini i pobjednici jednog ovakvog prestiž-nog takmičenja”, kaže Muharem Saračević,direktor MSŠ Tešanj.

Mentori i učenici koji su dostojanstveno predstavljali školu i pobjedili su:

Učenici: Selmir Nedžibi i Ajdin Dubravac III-D elektroetehničar racunarstva

Mentori: Mujo Zeničanin, Ahmić Sakib i Jasminka Mujkanović

Tokom ceremonije otvaranja takmičenja, održane u amfiteatru MSŠ Tešanj u četvrtak uvečer ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović je kazao da je ovo takmičenje iskorak i primjer za 21-nu stručnu školu na području ZDK koje bi trebale pratiti ovu praksu.

Teorijski i praktični dio takmičenja je održan u petak, a u prostorijama Mješovite srednje škole Tešanj, a upriličeno i svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji između Tehničke škole Valjevo i MSŠ Tešanj. Ovime je ozvaničen partnerski odnos ove dvije škole, koje su i do sada imale vrlo dobru saradnju na različitim projektima.

Zahvaljujući projektu “Balkan Junior” većina srednjoškolaca su prvi put posjetili neku od zemalja regiona, a mnogobrojne su i druge prednosti razmjene iskustava među obrazovnim sistemima zemalja koje su saobraćajno, ekonomski i tradicijski upućene jedna na drugu.

Tešanj opravdao očekivanja i epitet odličnog domaćina.

Glavni pokrovitelj ovog takmičenja je općina Tešanj, a sponzori su privrednici koji su nas svesrdno podržali i ovom prilkom im se najtoplije zahvaljujemo.

Foto sekcija Škole

Izvor: Mješovita škola

NEMA KOMENTARA