MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA TEŠANJ USPJEŠNO REALIZOVALA OBUKU OPERATERA NA CNC MAŠINAMA

MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA TEŠANJ USPJEŠNO REALIZOVALA OBUKU OPERATERA NA CNC MAŠINAMA

441
0
PODIJELI

JU Mješovita srednja škola,Tešanj u saradnji sa Tešanjskom razvojnom agencijom uspješno realizovala 23.ciklus obuke operatera na CNC mašinama.

Realizacija obuke imala je za cilj da se polaznici osposobe za rad na CNC mašinama u proizvodnom procesu kako bi odgovorili zahtjevima i konkurentnostima tržišta rada, fleksibilnosti odnosno pokretljivosti radne snage i jačanju kompetencija radnika.

Obuka je organizovana u vremenskom period od 21.08. do 18.10.2015.godine u prostorijama Mješovite srednje škole i trajala je 75 sati.

Kandidati koji su uspješno završili obuku:

Ibraković Fikret – Općina Tešanj; Dobruna Adnan – Općina Zenica; Odobašić Evel – Općina Kakanj; Odobašić Muhamed – Općina Kakanj; Džanić Ernad – Općina Tešanj; Ahmetović Haris – Općina Tešanj; Mešić Ninel – Općina Tešanj; Hodžić Said – Općina Tešanj; Turkić Ervin – Općina Tešanj; Delić Mehmed – Općina Tešanj i Pašić Amir – Općina Tešanj.

Dojmovi kandidata su pozitivni, sa riječima hvale za predavače profesoricu Jasminku Mujkanović i profesora Sakiba Džinalića opisuju ciklus obuke, metode rada i sticanje osnovnih neophodnih znanja. Kandidati su slušali predavanja iz opće informatike, Autocad-a i programiranja na CNC-mašinama.

U Tešnju, 09.11.2015.

Fotosekcija:

Hodžić Adisa

Užičanin Sabina

Izvor: Mješovita škola

NEMA KOMENTARA