Mladi iz Trepča organiziraju “Marš mira za Srebrenicu”

Mladi iz Trepča organiziraju “Marš mira za Srebrenicu”

682
0
PODIJELI

I ove godine mladi iz naselja Trepče kod Tešnja, uz podršku starijih i donatora, po peti puta organiziraju „Marš mira za Srebrenicu“. Ove godine iz Trepča je put Nezuka i Potočara krenulo 13 Trepčaka. Najstariji ima 61, a najmlađi samo 15 godina. Mještani Trepča i okolnih naselja okupili su se u velikom broju kako bi ispratili učesnike Marša.

Imam 61. godinu i idem evo već peti put, ako Bog da, i ja mislim da je dosta sada od mene. Hvala Bogu, evo ima mlađih koji će nastaviti dalje – kaže Sulejmen Hasanbašić, najstariji učesnik Marša.

– Na ovaj način hoću da kažem svojim vršnjacima da i oni sljedeće godine i narednih godina budu sa nama da se Srebrenica ne zaboravi – ističe Nedžad Hasanbašić, najmlađi učesnik Marša.

Iako na ispraćaju nije bilo predstavnika vlasti ni vjerskih dostojanstvenika, to učesnike Marša nije obeshrabrilo da i petu godinu krenu na put ka Potočarima.

– Evo kiša pada i mi krećemo. Želimo da vide svi oni koji bi htjeli zaboraviti Srebrenicu da se Srebrenica ne smije zaboraviti i da se ne smije ponoviti – kaže Senad Hasanbašić, vođa Marša iz Trepča.

Nakon što su na mjesnom šehidskom mezarju proučili Fatihu i odali počast, 13 učesnika Marša je krenulo na put ka Nezuku gdje će se 8. jula pridružiti ostalim učesnicima Marša mira za Srebrenicu.

NEMA KOMENTARA