Najveći lokalni derbi ipak u subotu

Najveći lokalni derbi ipak u subotu

180
0
PODIJELI

Poslednje 15. kolo jesenjeg dijela sezone 2015/2016 Druge lige grupa Centar donosi nam i najveći lokalni derbi na našim prostorima.

IAKO JE UPRAVA FK BORAC TRAŽILA DA SE ZBOG VELIKOG INTERESA NAVIJAČA OVA UTAKMICA ODIGRA U NEDJELJU EKIPA TOŠK-A TO NIJE PRIHVATILA PA ĆE SE DERBI IPAK ODRŽATI U SUBOTU.
IAKO SE RADI O VRLO NEPOPULARNOM TERMINU KOJI NE ODGOVARA NIKOME U NAŠEM KLUBU SE IPAK NADAJU DOBROM ODZIVU PUBLIKE KOJI NA OVU UTAKMICU ČEKAJU ČITAVU POLUSEZONU.

U subotu 14.11.2015. sa početkom u 13.30 sati na stadionu Šibovi u Jelahu sastaju se domaći Borac i gosti iz Tešnja NK TOŠK.

Obje ekipe imaju pregršt motiva i želje za pobjedom i nadamo se da ćemo u subotu gledati pravu derbi utakmicu sa puno borbe, trke, prilika a pogotovo golova.

Borac se trenutno nalazi na 4. mjestu na tabeli sa 21 sakupljena boda i u dosadašnjih 14 utakmica je upisao 7 pobjeda, bez remija, i šest poraza.
Kod kuće ekipa Borca je odigrala pet utakmica i upisala svih pet pobjeda, i jedina je ekipa u ligi koja nema kiksa na domaćem terenu.
Najbolje utakmice na Šibovima momci iz Borca su odigrali upravo protiv najjačih protivnika i vjerujemo da će i u subotu pokazati onu igru kao protiv Ilijaša i Bosna Seme.
Ekipa Borca u ovu utakmicu ulazi sa željom da odigra dobru partiju za navijače, za svoje mlade kolege iz kluba, a posebno da odigra za sebe, svoj ponos i čast kako bi podignute glave rekli da su bolji od Toška.

Sa druge strane TOŠK se prije poslednjeg kola nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 26 bodova i trenutno je u promjenjivoj formi, ali kao opomenu našem klubu treba napomenuti činjenicu da Tešnjaci bolje igraju na strani nego kod kuće, i to je svakako veliki alarm za našu ekipu da u subotu uđu u ovu utakmicu maksimalno pripremljeni.

Naravno da ova utakmica neće biti kao ostale, da će momci iz obje ekipe dati mnogo više nego što su davali do sada, jer je ovo utakmica od posebnog značaja i za igrače i za klubove i za navijače.
U ovakvim utakmicama se ne igra da uzmeš bod jer remi ne zadovoljava nikoga, ovdje se radi o totalnoj pobjedi, prestižu i prilici da narednih 5-6 mjeseci pričaš o najvažnijoj pobjedi.

Borac ima težak zadatak u smislu dobrih komšijskih odnosa, i znamo da nikome nije drago “zeznuti” komšije u njihovom cilju ali ovo je derbi i ovdje se radi o nečemo većem od prvog mjesta i niko nema opravdanja da igra lošije niti iko ima pravo da protivnika osuđuje za maksimalno zalaganje.
Na kraju krajeva Borac nikada nije kalkulisao, uvijek je išao na maksimum i tako će biti i u subotu, jer uprava, igrači i navijači se nadaju i očekuju pobjedu Borca.

Sve ovo što je napisano moglo bi ukazivati na vrlo oštru i žestoku utakmicu, ali svi znamo da su utakmice između Borca i Toška jedan od najiskrenijih i najsportskijih derbija, i ovdje ćete vidjeti i žestoku borbu i galamu i glasno navijanje, ali nećete vidjeti nesportsko ponašanje kako igrača tako i navijača oba kluba, i sa takvim derbijem trebaju biti ponosni i Jelašani i Tešnjaci i zbog tih činjenica vjerujemo kako će i ovaj derbi proteći u maksimalnoj sportskoj i fear-play igri i navijanju na Šibovima.

FK Borac Jelah

NEMA KOMENTARA