Nakon dva mjeseca stanke okupio se Tošk

Nakon dva mjeseca stanke okupio se Tošk

214
0
PODIJELI

 

Trener Remetić spreman za nove izazove

Manje-više je jasno da će se sezona Prve lige FBiH, i dalje zvanično suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa, potpuno prekinuti.

Velike su šanse da će zvanična odluka o prekidu sezone 1. lige FBiH stići sutra nakon sjednice Izvršnog odbora NS FBiH.

Bez obzira na to, klubovi moraju nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima kako bi bili spremni ono što nosi budućnost.

Danas se prvi put nakon prekida takmičenja okupio i TOŠK.

“Okupili smo se nakon dva i po mjeseca, na bajramskom ručku i bilo mi je veliko zadovoljstvo vidjeti se sa igračima, čelnicima kluba, popričati sa njima. Drago mi je da su svi dobro i zdravo. Ne možemo praviti daljnje korake dok Savez sezonu zvanično ne proglasi završenom”, rekao je trener ekipe TOŠK-a Igor Remetić, pa nastavio:

“Ali, od 1. juna će puno toga biti jasnije i po pitanju rukovodstva luba, drago mi je da poslije prvih preliminarsnih razgovora 80% igrača želi ostati u TOŠK-u. Čim se statusi izdefinišu idemo sa pripremama za novu sezonu. Sačekat ćemo sutrašnje licenciranje, ako i postoji mogućnost ulaska u Premijer ligu mi smo spremni”.

Inače, uskoro bi trebalo doći do zvaničnom produženja saradnje između TOŠK-a i trenera Remetića.

Ekipa TOŠK-a je do prekida takmičenja bila najveći konkurent Olimpiku u utrci za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH. Tim iz Tešnja je drugi na tabeli sa 31 bodom, šest bodova manje od prvoplasiranog Olimpika.

Sportsport.ba

NEMA KOMENTARA