Obavijest o stanju redukcije

Obavijest o stanju redukcije

1126
0
PODIJELI

Obzirom na poboljšanje hidro-meteorološke situacije u posljednjim danima, urađenim analizama, praćenju nivoa dotoka vode na izvorištima kojima upravlja JP RAD d.d. Tešanj, u prilici smo da izdamo ovu obavijest. Dakle, dotok sa izvorišta Crni vrh (Stupa i Mekiški potok) je porastao na cca 19 l/s i time su se stvorili uslovi za bezprekidno vodosnadbijevanje u sljedećim mjestima: Tešanj, dio Kotlanica, Mekiš, Dobropolje, Roše, Hrvatinovići, Tugovići. Takođe, sa ovog vodoizvorišta smo u mogućnosti da puštamo vodu prema Bukvi, Čifluku, Medakovu i Trepču, ali ukoliko se budu povlačile prevelike količine vode u ovim mjestima, dolazit će do obustave kada nivoi u rezervoarima padnu na minimum, zato molimo korisnike iz ovih područja da ne povlače velike količine odmah, da ne stvaraju zalihe, da ne toče vodu u bunareve i bačve, kako bismo mogli ostvariti nesmetanu isporuku.

Sva ostala mjesta se snadbijevaju sa izvorišta Jelah, i tu bilježimo određeno poboljšanje dotoka, ali i urednije snadbijevanje visinskih zona i rubnih dijelova, ali još nismo u mogućnosti mijenjati režim, dakle za sva ostala mjesta ostaje na snazi 2. stepen redukcije.

Pratit ćemo razvoj situacije svakodnevno, i nadamo se za koji dan da ćemo moći za ova područja preći na prvi stepen, a do kraja sedmice i potpuno bez redukcije funkcionisati, ali sačekat ćemo da vidimo kako će dotok rasti i izdati novu obavijest. Kada je u pitanju vodoizvorište Kraševo-Lepenica, tu nastavljamo nesmetano isporuku, jer ovaj zasebni sistem nije bio obuhvaćen redukcijom u prethodnom periodu. Molimo korisnike sa pojedinačnim problemima da se javljaju na kontakt telefone sa tačnom adresom i podacima, a naše ekipe će obilaziti teren i po prijavama vršiti otklanjanje eventualnih zastoja, ozračivanje i slično u cilju poboljšanja.

Hvala za razumijevanje!

Izvor: RAD Tešanj

NEMA KOMENTARA