Obavještenje za sve mještane općine Tešanj zbog korona virusa

Obavještenje za sve mještane općine Tešanj zbog korona virusa

9112
0
PODIJELI

Općinski načelnik Suad Huskić održao je danas sastanak sa tešanjskim doktorima na temu aktualnog virusa čije je žarište u Kini, ali se proširio širom svijeta, pa tako i u susjedstvo BiH. Prema onome što je načelnik kazao putem svog profil na društvenoj mreži fb, u Tešnju za sada nema razloga za paniku, ali svakako ima mjesta za oprez.

”Bolnica i Dom zdravlja su poduzeli potrebne mjere sa formiranjem operativnih timova, obezbjeđenjem potrebne opreme i prostora (za nedaj Bože). Postoji stalna veza sa Kantonalnim štabom, čiji je član doktorica Sejdinović.”-napisao je načelnik Huskić.

 

Dom zdravlja Tešanj izdao je također uputstvo za građane o prepoznavanju simptoma virusa, te daljnjim koracima. Na sastanku je istaknuto da je Opća bolnica i Dom zdravlja Tešanj u stalnoj vezi sa Kantonalnim štabom koji je formiran oko ove problematike. Epidemiolog dr. Ljiljana Sejdinović, zaposlenica tešanjske Bolnice je član štaba, te je upućena u sva dešavanja sa korona virusom. 
 
Imajući u vidu i cijeneći aktuelnu epidemiološku situaciju vezanu za COVID- 19 korona virus, Higijensko-epidemiološka služba JZU Dom zdravlja Tešanj prenosi set informacija koje su korisne građanima, zdravstvenim radnicima i javnosti.
Informacije su preuzete od Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i u cjelosti ih možete pogledati u nastavku:
Sve o COVID-19 korona virusu na jednom mjestu – savjeti, preporuke, pitanja i odgovori, mitovi i zablude.

Informacije su preuzete i usaglašene sa nadležnim Zavodom za javno zdravstvo FBiH, a na osnovu instrukcija Svjetske zdravstvene organizacije WHO – SZO .

Detaljnije informacije možete pogledati na linku ispod:
https://inz.ba/sve-o-covid-19-koronavirusu-na-jednom-mjest…/
Redakcija 

NEMA KOMENTARA