Odgovor RK Slobode na medijska prozivanja RK Bosna TS

Odgovor RK Slobode na medijska prozivanja RK Bosna TS

192
0
PODIJELI

Nakon što smo jutros pisali o očitovanju tešanjskog rukometnog kluba Bosna TS, na naš portal je stiglo očitovanje i druge strane tj RK Sloboda Solana.

Očitovanje vam prenosimo u cijelosti:

Dana 30.10 2013. godine uputili smo molbu komesaru za odgodu utakmice zbog bolesti i povreda nasih igraca. Naime nas clan Arnad Hamzic se nalazi na infektivnom odjeljenju UKC Tuzla i zbog straha od zaraze kako nasih tako i igraca RK “Bosna-TS” odlucili smo da uputimo zahtjev komesaru za odgodu utakmice.

Nasi igraci treba da prodju odredjene preventivne testove kako bi se utvrdilo da nije doslo do prenosenja zaraze, jer je pomenuti igrac bio u trenaznom procesu zadnjih dana zajedno sa ostalim igracima. Pored ovog razloga tu su i povrede nasih igraca Ferhatbegovica,Mujica, Sejdinovica, kao i odsustvo iz ekipe iz drugih opravdanih razloga Sahdanovica i Ajdaslica. Zelimo da napomenemo da smo i pored ovih povreda igrali utakmicu proslog kola sa ekipom RK “Lukavac” i nije bilo nikakvih zahtjeva i molbi za odgodu te utakmice.

Jos jednom napominjemo da nam je najvaznije zdravlje kako nasih tako i protivnickih igraca i da kada je zdravlje u pitanju rizik treba svesti na najmanji moguci nivo.
Komentari iz tabora ekipe RK “Bosna-TS” nikako nisu na mjestu i to je zadnje sto smo od njih ocekivali. Sigurno da smo svaku nasu pobjedu i bodove dobili na terenu, i samo na terenu, a ne negdje drugo kao sto se to navodi iz ocitovanja RK “Bosna-TS”.
Mislimo da je nas odnos sa ekipom RK “Bosna-TS” do sada bio veoma korektan i sportski i zelimo da tako i ostane, ne samo sa njima nego sa svim ekipama u ligi. “

 

Jelah.info

Povezane vijesti:

                 – Očitovanje RK Bosne TS povodom odgođene utakmice petog kola

NEMA KOMENTARA