Pioniri Borca u finalu Ze-Do kantona

Pioniri Borca u finalu Ze-Do kantona

291
0
PODIJELI

U srijedu je u Kaknju odigrana polufinalna utakmica za prvaka ZD kantona u pionirskoj konkurenciji u kojoj su naši pioniri pobjedili domaći Rudar rezultatom 5:2. Odlična utakmica sa sedam golova, pregršt šansi i sa jedne i sa druge strane, ali ipak naši momci su pokazali veći kvalitet i zasluženo pobijedili.

Iako su svi smatrali da je Rudar iz Kaknja favorit u ovoj utakmici, naši treneri, igrači i navijači naše ekipe su bili uvjereni u uspjeh naše ekipe.

Borac je odlično otvorio utakmicu, i na kraju prvog poluvremena furioznom igrom vodio sa 3:0.
Početkom drugog poluvremena domaćini pojačavaju tempo i smanjuju rezultat na 3:2, i odmah poslije toga imaju pogođenu stativu, ali vrijeme je i da našu ekipu jednom posluži sreća koju su svojim radom, hrabrošću i kvalitetom svakako zaslužili.
U nastavku utakmice naša ekipa pokazuje da je zrela da pobjedi i sa dva gola postižu konačan rezultat 5:2.

Golove za našu ekipu su postigli Husaković Edin – 3 gola, Mujagić Ajdin, Hadžikadunić Elmin.

Moramo da kažemo da su domaćini bili izuzetno korektni, iako u pojedinim trenutcima možda malo i grubi, ali svakako da je i njih iznenadio kvalitet naše ekipe i da su očekivali pobjedu u ovom duelu, pa im zbog toga ne možemo zamjeriti.

Naše momke sada očekuju dvije finalne utakmice sa starim znancima ekipom Krivaje iz Zavidovića, i nadamo se da će nakon te dvije teške utakmice sa veoma kvalitetnim protivnikom naš tim slaviti i ići u nastavak takmičenja.
Prva utakmica se igra u nedjelju u Jelahu 26.05. (nedjelja) sa početkom u 11.00 sati, dok se uzvrat igra 01.06. (subota) u 11.00 sati u Zavidovićima.

Bilo kako da se završe ove dvije utakmice moramo pohvaliti našu ekipu, kao i njihove trenere, jer su i ovako postigli veliki uspjeh, ali moramo pohvaliti i klub u cjelini, jer su sve ekipe postigle zapažene rezultate na kojima im mogu pozavidjeti mnogi veliki klubovi iz kantona i federacije.

Interesantno je da u našoj ekipi pionira imamo nekoliko igrača koji su prošle godine takođe igrali finale pobjednika ZD kantona za predpionire, gdje su izgubili od ekipe Tempo Sport iz Zenice koji su na kraju i osvojili prvenstvo pobjedom u finalu nad ekipom Željezničara, i to je dokaz kontinuiteta dobrog rada u omladinskoj školi FK Borac iz Jelaha.

Svaka čast momci i želimo vam puno sreće i uspjeha u nastavku takmičenja.

FKBorac.jelah.ba/Jelah.info

NEMA KOMENTARA