PK WIN Tešanj u Tuzli: MEMORIJAL KUP “MUJANOVIĆ MIRALEM LALO”

PK WIN Tešanj u Tuzli: MEMORIJAL KUP “MUJANOVIĆ MIRALEM LALO”

306
0
PODIJELI

U nedjelju 25.10.2015. od 13:00 do 15:45 održat će se 2. Memorijal kup u Akrobatskom rock and roll-u. Turnir je posvećen velikom sportskom i plesnom entuzijasti Mujanović Miralemu – Lali koji je ’80-tih godina bio jedan od pionira ovog sporta 21. stoljeća u Bosni i Hercegovini.

Lalo je bio priključen grupi koja je počela razvijati Akrobatski rock and roll u RKUD “Mitar Trifunović – Učo” u Tuzli. Iza njega je ostalo bezbroj nastupa sa partnerkom Melihom Pašić. Iako je vremenom prestao aktivno da trenira ovu atraktivnu sportsku disciplinu, nikad nije napuštao plesni sport. Volontirao je u PSSBiH (Plesni sportski savez BiH), a kao plesni sudija sudio je mnoga nacionalna takmičenja. Pamtimo ga kao izuzetnog čovjeka, spremnog da u svakoj prilici pomogne.
Na žalost 07.09.2013. iznenada je napustio svoju porodicu i prijatelje. Izuzetan prijatelj, otac i plesni entuzijasta, zaslužuje da njegovo ime ne ode u zaborav i da se svake godine održava memorijalni turnir koji će nas podsjećati na njega.
P.K. Win prestavlja Tesanj gdje se ocekuju sjajni rezultati , a klub se prestavlja u 6 kategorija sa ukupno 34 takmičara.
Fotografije sa priprema za ovo takmičenje možete pogledati OVDJE
Na 2. Memorijal pozvani su takmičari iz naše regije: Slovenija, Hrvatska i Srbija.

zosradio.ba

NEMA KOMENTARA