Počele prijave na 3. Etno festival Tešanj

Počele prijave na 3. Etno festival Tešanj

203
0
PODIJELI

Udruženje građana ”Sehara” Tešanj  kao organizator i realizator festivala je organizacija civilnog društva koja kroz njegovanje i promociju tradicionalnih običaja i kulturno – historijskog naslijeđa, aktivno doprinosi  stvaranju vidljivog i atraktivnog okruženja za jačanje svijesti o kulturnom identitetu te podršku održivom razvoju kulturne baštine i obogaćivanju turističkih sadržaja na području općine Tešanj i regiona.

Ciljevi 3. Etno festivala Tešanj 2012 su:

–          Podrška razvoju kulturnog turizma,

–          Doprinos očuvanju i valorizaciji starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina,

–          Doprinos u oblikovanju kulturno – turističkih resursa na području općine Tešanj,

–          Unapređenje atraktivnosti specifičnih turističkih destinacija kulturnog karaktera na području općine Tešanj,

–          Prilagođavanje turističke ponude općine Tešanj savremenim tržišnim trendovima u sektoru kulturnog turizma,

–          Jačanje međukulturalnog dijaloga i saradnje u svim sferama života i rada svih građana/ki općine Tešanj i šire regije.

Pozivaju se zanatlije, udruženja/udruge građana, turističke zajednice i agencije, javne institucije/ustanove, kulturno – umjetnička društva, neformalne grupe i pojedinci te drugi kulturni i umjetnički akteri i djelatnici (pjevači, plesači, fotografi i drugi) iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koji se, u bilo kojoj formi, aktivno bave promocijom i očuvanjem kulturno – historijskog naslijeđa s akcentom na stare i tradicionalne zanate i rukotvorine te običaje i tradiciju svojih država, lokalnih zajednica te naroda i narodnosti, da se prijave za učešće na 3. Etno Festivalu Tešanj 2012.

Svi zaintersovani moraju se prijaviti putem Prijave za učešće koju mogu dobiti zajedno sa svim pratećim dokumentima (potpisana i ovjerena informacija o javnom pozivu, smjernice za prijavu učešća i prijava za učešće) upitom na email: [email protected] .

Više informacija na broj telefona: 062 589 929.

 

NEMA KOMENTARA