Polugodišnji izvještaj o stanju kriminaliteta na području Općine Tešanj

Polugodišnji izvještaj o stanju kriminaliteta na području Općine Tešanj

161
0
PODIJELI

U strukturi krivičnih djela provladavaju “Krivična djela protiv imovine” krađe i teške krađe.

U izvještajnom periodu (Januar-Juni 2014) evidentirano je 39 krivičnih djela teške krađe, 18 krivičnih djela krađe a u stalnom su porastu krivična djela nasilja u porodici kojih je evidentirano 13.

Policijska stanica Tešanj je u izvještajnom periodu poduzimajuci operativne mjere i radnje evidentirala 6 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i 6 KD posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga a za 15 lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu dostavila izvješće.


U izvještajnom periodu nije bilo krađe stoke na području opčine Tešanj što je u proteklom periodu kod građana izazivalo nesigurnosti.

Također, može se konstantovati da nije bilo izvršenja teških KD ubistava, težih blika ispoljavanja nasilja, trgovine ljudima ili organizovanih oblika kriminalne djelatnosti.

Od Strane policijskih službenika PS Tešanj u izvještajnom periodu oduzeto je privremeno 11 predmeta koji su upotrebljivani za izvršavanje prekršaja ( od toga 2 gasna pištolja, 1 nož, 3 spreja, 3 palice, 1 bokser, 1 metalni ključ kao i 25 metaka i 76 maraka)

Jelah.info

NEMA KOMENTARA