Pomozimo petnaestogodišnjem Mirnesu Ogriću iz Kraseva

Pomozimo petnaestogodišnjem Mirnesu Ogriću iz Kraseva

297
0
PODIJELI

Djetinjstvo, sjajne snove o velikom uspjehu u košarci i dobrim ocjenama u tek započetom drugom razredu u Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi u Tešnju.

Petnaestogodišnjem Mirnesu Ogriću iz Kraševa, prekinula je teška nesreća, kada je stablo hrasta palo na njega, dok je pokušavao pomoći ocu Munibu da uradi ovaj domaćinski zadatak. U nesreći je zadobio teške povrede, oštećenja četiri kičmena pršljena, napuknuće plućne maramice i slomio kuk, odnosno karličnu kost.

 

Porodica Ogrić nema dovoljno sredstava za Mirnesovo liječenje i kako kaže majka Hajra svaka pomoć bi im dobro došla. Prodali su sve što su imali kako bi podnijeli troškove njegovog liječenja, nažalost to nije dovoljno. Hajra je nezaposlena domaćica, a Munib zidar, koji samo povremeno radi na nadnicu, ali od Mirnesove povrede nema vremena ni za to, jer stalno žive na relaciji Zenica-Tešanj. Povrh svega, oboje su srčani bolesnici i moraju uzimati terapiju. Da nevolja bude veća, nedavno se u blizini njihove porodične kuće javilo i klizište, kuća je ispucala i svakog trena se može srušiti. “Dio stvari smo prenijeli u štalu i morat ćemo u njoj živjeti, a kad ako Bog da dođe vakat da dijete vratimo kući, ne znamo gdje ćemo ga smjestiti”, kaže Hajra.

 Mirnes mora hitno na operaciju u Tursku,stoga su mu potrebna velika novčana sredstva.Njegovi roditelji,koji i onako žive u lošim uslovima,od kojih nijedno nije zaposleno,nisu u mogućnosti da obezbijede ta sredstva. Molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici da prebrode nevolje koje su ih zatekle i da Mirnes konačno stane na noge.


Pomoći možete uplatom novčanih sredstava na žiro račun/1610550000000032 ,Raiffeisen bank…račun glasi na ime Hajra Ogrić.

Direktan kontakt sa porodicom:
Adresa:Ogrić Hajra i Munib Br. tel. 061-087-380
Staro Kraševo,74266
Tešanjka,Tešanj

 

 

 

NEMA KOMENTARA