Ponovni apel za racionalnu potrošnju vode

Ponovni apel za racionalnu potrošnju vode

3505
0
PODIJELI

Tešanj, 11.07.2016.god.

Na osnovu člana br.42 Odluke o vodovodu i kanalizaciji (službeni glasnik br.10/05 –Općine tešanj), Javno preduzeće „RAD“d.d. Tešanj upućuje,

P O N O V N I A P E L G R A Đ A N I M A

ZA RACIONALNU POTROŠNJU VODE IZ OPĆINSKOG VODOVODA.

I pored apela korisnicima vode koji smo uputili 01.07.2016.godine, uočeno je konstantno povećanje potrošnje vode u proteklom periodu. Na terenu su uočene aktivnosti koje se isključivo zabranjuju u periodima velikih suša kao što su: pranje dvorišta, zaljevanje bašti i voćnjaka, pranje automobila, punjenje bazena i slično..

Shodno tome, ponovo pućujemo A P E L svim građanima na savjesno, odgovorno, racionalno i namjensko trošenje vode te napominjemo da, u slučaju trajanja ovakvih vremenskih prilika i ovakve potrošnje vode, bićemo prinuđeni na uvođenje I STEPENA redukcije svim potrošačina na vodovodnom sistemu Tešanj-Jelah, a na vodovodnom sistemu Kraševo je već uveden I stepen redukcije.

Pozivamo sve korisnike na racionalno korištenje vode i strogu primjenu čl.41 Odluke o vodovodu i kanalizaciji (službeni glasnik br.10/05 –Općine tešanj) po kojem je zabranjeno koristiti vodu za: pranje dvorišta, zalijevanje bašta, punjenje bazena, trošenje vode za potrebe gradilišta i slične radnje koje su u suprotnosti sa odredbama ove odluke.

U narednom periodu smo prinuđeni angažovati nadležnu inspekciju za adekvatno provođenje Odluke i sankcionisanja korisnika koji se ne pridržavaju iste.

Uprava JP “RAD” d.d. Tešanj

Izvor: RAD Tešanj

NEMA KOMENTARA