Pozitivni aspekti privatizacije

Pozitivni aspekti privatizacije

113
0
PODIJELI

Povodom obilježavanja 10 godina uspješne privatizacije firme MANN+HUMMEL BA, održana je panel diskusija na temu Pozitivni aspekti privatizacije.

Osim Općinskog načelnika Suada Huskića, na panel diskusiji su učestvovali Hansjörg Herrmann, potpredsjednik grupacije MHBA za Europu, Mahmut Galijašević, direktor MHBA u BiH, Premijer ZDK Miralem Galijašević, Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH i Nina Pobrić, Direktorica odjela za promociju ulaganja – FIPA.

Agencije za privatizaciju ZDK i MANN+HUMMEL Njemačka su 22.12.2005. godine potpisali ugovor o kupoprodaji dionica preduzeća UNICO FILTER, Fabrika filtera d.d. Tešanj.

Uspješno proveden postupak privatizacije preduzeća UNICO FILTER dd Tešanj značajan je i za širu društvenu zajednicu. Osim brenda MANN-FILTER, novi vlasnik je odlučio zadržati i brend UNICO FILTER.

Danas je MANN+HUMMEL BA moderna i dinamična kompanija koja je u svojoj organizaciji i procesima implementirala niz standarda i alata, što omogućava ispunjenje zahtjeva i najzahtjevnijih kupaca.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA