Poziv na eko akciju povodom Dana planete Zemlje

Poziv na eko akciju povodom Dana planete Zemlje

275
0
PODIJELI

Rukovođeni termin planom aktivnosti Eko sekcije Sportskih ribolovaca Jelah Tešanj za 2014.godinu oglašavamo organizovanje čišćenja obala rijeke Usore na lokaciji ribarske staze u Jelahu. Akcija se zakazuje za subotu 26.04.2014.godine u 09.00h. Pozivamo članove našeg društva da se priključe akciji, kao i sve druge zainteresovane građane.

Pored osnovnog motiva obilježavanja Dana planete zemlje, ekološka akcija se planski organizuje u “zakašnjelom” terminu kako bismo prostor ribarske staze u Jelahu “pripremili” za tradicionalni prvomajski uranak. Naime, poznato je da građani prosto okupiraju obale Usore, a posebno ribarsku stazu u Jelahu, prostor “kod brane” u Kraševu i jezero “Mrkotić”. Moramo napomenuti da je komšijsko udruženje ribolovaca “Blinker” već provelo proljetne ekološke akcije na uređenju jezera “Mrkotić”, te da su građani MZ Kraševo, u organizaciji omladine i uz učešće sportskih ribolovaca, provođenjem akcije učinili prostor “kod brane” ekološki prihvatljivim.
Predstojeću akciju na ribarskoj stazi u Jelahu smo iskoordinirali sa Savjetom MZ Jelah a naše zajedničke aktivnosti su motivisane dostizanjem ekološke vizije iz opštinske strategije “Tešanj (opština), sredina ekološke svijesti, čistoće i reda”!
Vidimo se u Jelahu, subota 26.04.14 – ribarska staza u 09.00h!

Bistro i dobro došli! Ako ne na akciju, onda na prvomajski uranak – i inače, uvijek dobro došli!

NEMA KOMENTARA