Poziv neafirmisanim umjetnicima na XI Rastok Fest u Jelahu

Poziv neafirmisanim umjetnicima na XI Rastok Fest u Jelahu

100
0
PODIJELI

Jedinstvena organizacija mladih JOM iz Jelaha pozvalo je neafirmisane bendove i umjetnike da se prijave na ovogodišnji XI Rastok Fest, koji će se održati u period od 16. do 20. augusta 2013. godine.

 

Ako imate bend ili ste DJ, pišete poeziju, radite grafite ili 3D manipulacije, slikate, fotografišete, izrađujete rukotvorine, pravite skupture, plešete u grupi ili samostalno, snimate kratkometražne filmove, bavite se modom… prijavite se i budite dio XI Rastok Festa. Poruka festivala je “Naš most je muzika i dijalog bez granica”.

Konkurs ostaje otvoren do 31. jula, a rezultati konkursa će biti objavljeni na web i Facebook stranici JOM-a. Organizator festivala za odabrane učesnike snosi troškove prevoza i smještaja.

Formulari za online prijavu nalaze se na ovim linkovima: Formular za bend, Formular za umjetnika.

Program ovogodišnjeg jedanaestog po redu Rastok Festivala je podijeljen u tri dijela:

Rastok Art promoviše mlade umjetnike različitih sektora umjetnosti kroz kreativne radionice, edukacije i izložbe: Večer poezije, Izložbe na otvorenom, Ulična umjetnost i radionica Stripa.

Rastok Education ove godine obuhvata Rastok Foto Kamp. Radionicu koja će se održati od 18. do 20. augusta. Glavni predavač na ovoj radionici će biti Ziyah Gafić, koji je sa svojom kamerom obišao svijet, a njegove fotografije su izložene u mnogim svjetskim galerijama. Tu je i škola web-dizajna.

Rastok Music Night promoviše mlade neafirmisane bendove kroz javno promovisanje, okupljanje i povezivanje. Muzičku večer posjeti oko 1.000 ljudi i to je odlična šansa za mlade bendove da pokažu šta znaju. Pored muzičkog dijela imamo razne diskusije sa bendovima, te istraživački projekt “Underground”, koji je usmjeren na aktivnosti i kulturu takozvanih “garažnih bendova” iz našeg regiona.

Ovogodišnji Rastok Fest je podržala Američka ambasada u BiH kroz program Međuetničke saradnje,zatim Općina Tešanj i Mjesna zajednica Jelah.

Više o ovogodišnjem festivalu nađite na www.rastok.ba.

NEMA KOMENTARA