Prijateljska utakmica Dinamo Zagreb

Prijateljska utakmica Dinamo Zagreb

586
0
PODIJELI

Danas, u Jelahu, su se sastali predstavnici domaćina prijateljske utakmice, i predstavnik GNK Dinamo Zagreb, g-din Marin Ćorić.
U jednoj finoj, opuštenoj atmosferi, dogovorene su sve pojedinosti oko odigravanja prijateljske utakmice između kadetske selekcije općina Tešanj, i Usora, sa jedne strane, i kadeta GNK Dinamo, iz Zagreba.

Kadeti GNK Dinama su se uspjeli plasirati u finale turnira u Foči, i finalnu utakmicu igra večeras (nedjelja), i to je razlog zbog kojeg ovi mladu igrači neće uspjeti večeras doći, nego će sutra ujutro doputovati, kada će se uspjeti malo odmoriti, i u 15.00 časova, odigrati prijateljsku utakmicu sa našim momcima.
Trebamo pohvaliti veliki trud naših prijatelja koji su se svojski potrudili da bi se ova utakmica odigrala, prije svega Marina Ćorića, kao i Jaska Hodžića, i Miji Ćosiću, ali posebno se želimo zahvaliti treneru kadetske selekcije GNK Dinamo, g-dinu Jozi Bandiću, i njegovim momcima, koji će i pored ogromnog umora zbog odigranog turnira, smoći snage i odigrati ovu utakmicu.

Takođe se ovim putem želimo zahvaliti i g-dinu Romeu Jozaku, direktoru omladinskog pogona GNK Dinamo, koji, nažalost, zbog obaveza u UEFA, neće prisustvovati ovoj utakmici, ali svakako ne smijemo umanjiti njegove zasluge za odigravanje ove utakmice.

Trebamo pohvaliti i ljude iz FK Borca, koji su sneli najveći teret oko organizovanja ove utakmice, koja se prema statutu F/NSBiH tretira kao međunarodna utakmica, koja je morala biti prijavljena svim nadležnim tijelima, i nadamo se da će nam savez izaći u susret, i da neće zahtjevati sudije kojima ćemo trebati platiti dnevnice, i putne troškove, nego da će prihvatiti naš prijedlog da nam sude sudije koji su iz našeg kraja, a kako među njima ima i saveznih sudija, mislimo da ne treba biti još nepotrebnih troškova.

Predviđeni program:

13.30 časova – prijateljska utakmica pionira FK Borac – NK TOŠK

15.00 časova – prijateljska utakmica kadetskih selekcija općina Tešanj i Usora – GNK Dinamo

Ova utakmica je vrlo važna za naš kraj, jer će mnoga djeca vidjeti kako se radi u jednom velikom klubu, i nadamo se shvatiti kako se uz mnogo truda, i zalaganja može uspjeti u ovom sportu.

Nadamo se da će se naši momci predstaviti na najbolji način, i da će se ljudi iz Dinama uvjeriti kako u ovom dijelu BiH ima mnogo talenata, a kao nagrada za sav ovaj trud bi bilo osnivanje kampa GNK Dinama u Jelahu, kako bi ovaj dio BiH imao bolji tretman u predstavljanju svojih talenata, a ne da to bude kao do sada privilegija samo velikih gradova.

Normalno da do toga treba još mnogo da se uradi, ali ukoliko do toga dođe, mislimo da će to biti velika stvar za razvoj fudbala/nogometa u našem kraju.

NEMA KOMENTARA