Provaljeno u kuću načelnika PU Tešanj Hajrudina Alića

Provaljeno u kuću načelnika PU Tešanj Hajrudina Alića

761
0
PODIJELI

U četvrtak uvečer izmedju 23.00 i 00.00 sata izvršena je provala u porodičnu kuću Hajrudina Alića, načelnika PU VI (Tešanj). U trenutku provale,  Alić se s porodicom nalazio u Tešnju u gostima kod brata Muhidina Alića, bivšeg ministra MUP-a FBiH. Provalnici su ušli kroz prozor donjeg sprata kuće.

Kako doznajemo otuđene su tri registrirane lovačke puške, pištolj i ratni dnevnici i dokumentacija koju je Hajrudin Alić, kao bivši komandir Protudiverzantskog odreda i zamjenik  komandanta 205. brigade Armije RBiH, čuvao u kući.

Zbog istrage koja je u toku i profesionalnog kodeksa Alić nam nije mogao dati izjavu, ali u kuloarima u Tešnju ovo povezuju s uzavrelom političkom situacijom nakon pronalaska naoružanja u Kaloševiću i hapšenja Šemsudina Mehmedovića, ratnog načelnika CSB Doboj sa sjedištem u Tešnju.

Uviđaju je  prisustvovalo  više policijskih agencija koje rade na pronalasku provalnika. Dok akcija traje u Tešnju su, konačno svi mišljenja da grad trpi nevidjenu štetu i sramotu upravo od ljudi koji su se godinama predstavljali kao njegovi jedini zaštitnici.

Dnevni Avaz/Jelah.info

NEMA KOMENTARA