Provjera poštivanja Naredbi na terenu

Provjera poštivanja Naredbi na terenu

359
0
PODIJELI

Izvještaj Sanitarne inspekcije od 19.03.2020

Svi objekti na području Opštine Tešanj poštuju Naredbu o zabrani rada. Veliki broj objekata radi generalno čišćenje, krečenje i dezinfekciju. Zadržavanje građanja u grupama primjećeno je ispred pošte i banke, te su upozoreni da drže distancu jedni od drugih. Pekare nemaju gužvu, ljudi dolaze jedno po jedno, poštuju se mjere higijene.

Obiđeno je i šire područje općine, vrši se čišćenje od pijeska zimske službe, nisu uočena okupljanja a u mjesnim trgovinama građani su upozoravani na distancu i postavljanje dezinfekcionog sredstva.

Drugi tim je angažovan na pripremi i distribuciji rješenja o zabrani kretanja, sa spiska koji je dostavlja HES. Pripremljeno je i dostavljeno 35 rješenja a ujedno je vršen i telefonski kontakt istih.

Sluzba za sanaciju je radila pranje i dezinfekciju saobraćajnica i mostova sa 8 cisterni.

Izvještaj policijske stanice Tešanj

Obavještavamo vas da je PS Tešanj, povodom aktualne sitiacije Pandemije korona virusa, preduzela slijedeće:

Dana 19.03.2020.godine izvršena je kontrola poštivanja samoizolacije za 181 lice, prilikom kontrole nisu pronađena tri lica, za koja je utvrđeno da su vozači i isti se nalaze u inostranstvu.

Također, preduzimaju se mjere na obilasku terena i upozoravaju se građani na obavezu poštivanja distance od 1,50 metara.

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA