Prva finalna utakmica za prvaka Ze-Do kantona Borac igra u četvrtak

Prva finalna utakmica za prvaka Ze-Do kantona Borac igra u četvrtak

160
0
PODIJELI

Prva finalna utakmica za prvaka Ze-Do kantona između Tempo Sport i Borac se igra u četvrtak 21.05.2015.godine u 17,30 sati u Zenici.
Pionirska ekipa FK Borac iz Jelaha je prvak Kvalitetne lige ZDK – Grupa B u sezoni 2014/2015.
Nakon što su u četvrtak u polufinalu za prvaka kantona pobijedili drugoplasiranu ekipu istog takmičenja ali Grupe A, zenički Čelik, piniri Borca će odigrati finalni dvomeč sa najboljom ekipom iz Grupe A, NK Tempo Sport iz Zenice.
NK Tempo Sport ima jednu od najboljih škola nogometa u kantonu koju predvodi legendarni Nermin Šabić.
Sigurno je da će ove dvije utakmice pionirima sa Šibova biti najteže u dosadašnjem toku sezone, ali ni Jelašani nisu slučajno u finalu, i Borac ima vrlo kvalitetnu omladinsku školu i siguran sam da će dati i više od svog maksimuma kako bi i Tempo Sportu ove dvije utakmice bile najteže u sezoni.
Ukoliko pioniri Borca u ovom dvomeču ponove onako kvalitetnu i požrtvovanu igru kao protiv Čelika, i uz malo sportske sreće koja je izostala na toj utakmici, siguran sam da ovi dječaci mogu osvojiti titulu prvaka našeg kantona.
Ipak bez obzira na konačni ishod dvije naredne utakmice, biti druga najbolja ekipa u ZD Kanonu je odličan uspjeh i svi trebamo da budemo ponosni na ove dječake, njihove trenere, klub i cijelu zajednicu koja je uvijek uz njih.
Sretno momci u četvrtak u Zenici, lijep i nezaboravan provod poslije na ekskurziji, i naravno poslije toga pravimo dernek u Jelahu kada se bude igrala druga finalna utakmica u kojoj će Borac biti domaćin.

FK Borac

NEMA KOMENTARA