Pušten u rad mini proizvodni pogon za preradu voća i povrća

Pušten u rad mini proizvodni pogon za preradu voća i povrća

70
0
PODIJELI

Udruženje žena Ruka Kalošević u saradnji sa Udruženjem Žene za žene International Sarajevo danas su organizovale svečanost povodom puštanja u rad mini proizvodnog pogona za preradu voća i povrća, a koji je realizovan u okviru projekta Domaće iz našeg kraja – proizvodi tešanjskih žena.

Sretan sam da na ovim prostorima imamo aktivna udruženja građana, posebno udruženja žena. Vjerujem da svaka mjesna zajednica na području općine Tešanj ima potrebu za ovakvim mini pogonom, i kada bi se to proširilo širom BiH, žene u ruralnim područjima bi imale bolji status u društvu. Ta aktivnost bi povezala i proizvodnju i voćarstvo i zdraviji način života, što bi dovelo do korištenja domaćih proizvoda, te bi se na taj način promijenila percepciju o načinu i uslovima života u BiH, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Projekat su podržali Općina Tešanj i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOad) koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA